31.1.2011

Syökää kanaa!



Kauppareissulla ei taas ollut mitään ideaa, että mitähän sitä tänään syötäisiin. Kanahyllystä löytyi kuitenkin kaupan omia kokonaisia, tuoreita kanoja. Hintaakin reilun kilon kokoselle kaakattajalla oli päälle 6e. Eikun ostoskoriin. Kaupassa piti sit heitellä jotain koriin, mitä sen kanan kanssa söisi.

Päädyttiin laittamaan kanan sisälle pekoni-herkkusieni-sipuliseosta. Ihan hirveästi tuon kokoisen kanan sisälle ei kuitenkaan mahdu täytettä.

Tervetuloa gynelle.

  
Täytesörsseli.
Nahan väliin hierottiin suolaa ja pippuria. Täytteet sisään, jalat solmuun ja pari coctailtikkua pitämään holea kiinniä. Koko kana hierottiin öljy-mausteseoksella (pippuria, suolaa, paprikaa, valkosipulijauhetta). Pari siivua juustohöylällä höylättyä voita kanan päälle ja uuniin.



Muutoman kerran voitelin kanaa uunivuoan pohjalle valuneella rasvalla. Kanaa paistettiin 175c n. 1,5h joka oli ehkä vähän liikaa. Olisin voinut aikasemmin käydä tökkimässä kanaa aikaisemminkin (tökkäsin sitä veitsellä tuohon koiven viereen, kirkasta nestettä->redi). Tästä kanasta söi kolme nälkäistä, jälelle jäi vaan rippeet joilla koira herkutteli :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti